×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

"A la llotja", d'Arnau, presideix l'exposició Bassat d'escultura

Una exposició únicament d’escultures és el que acull la Nau Gaudí en aquests moments. Noranta peces que es mostren sense els tradicionals plafons que habitualment omplien l’interior d’aquesta nau diàfana. La mostra, una petita selecció de les més de quatre centes figures i escultures que conformen el fons de la Col•lecció Bassat, és presidida per l’escultura “A la llotja” d’Eusebi Arnau. Aquesta és la peça més antiga de l’exposició datada el 1911. La més jove és l’“Últim sospir del polimorf” del 1989 i de l’artista barceloní Gabriel. Enmig d’aquestes dues obres, un centenar d’escultures més que mai abans havien estat exposades totes juntes. El publicista i col•leccionista d’art, Lluís Bassat, assegura que ell tampoc les havia vist mai juntes sota un mateix sostre i que va quedar impressionat quan va veure-les per primera vegada a la Nau Gaudí. Una exposició que pel publicista és una de les més importants d’escultura contemporània feta fins al moment a Catalunya.

 Artistes de renom internacional com Henry Moore, Eduardo Chillida, Pau Gargallo o Fernand Léger comparteixen espai amb altres no tant coneguts com Konietzny o fins i tot alguna obra d’autor desconegut. També hi ha lloc per l’artista mataroní Perecoll. Un eclecticisme que caracteritza a Bassat que reconeix que a l’hora de comprar escultures no es fixa amb l’autor sinó amb el que li transmet l’obra. L’estima per l’art escultòric de Bassat va començar amb l’obra “Naixement” del barceloní Sergi Aguilar. La interacció i els diferents punts de vista que pot tenir una figura són el tret més destacat per a Bassat de les escultures.

De cara al 2019 la Nau Gaudí es planteja acollir la segona part de l’exposició d’escultures de la Col•lecció Bassat centrada entre els anys 90 i fins a l’actualitat. Mentrestant, la primera part de la mostra escultòrica, es pot veure fins al mes d’octubre.

Informa: M. Gómez / S. Ruiz