La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona actua per primer cop a Mataró

L'orquestra creada pel director Carlos Checa l'any 2015, ofereix dissabte un concert amb peces de Txaikovski i Mendelssohn. L'acte està organitzat pel Foment Mataroní.

Carlos Checa, director de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, i Antoni Vilà, programador musical del Foment, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Carlos Checa, director de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, i Antoni Vilà, programador musical del Foment, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Aquest dissabte actua per primera vegada a Mataró la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona. Formada per 60 músics amb un promig d'edat de 19 anys, la orquestra va ser creada l'any 2015 pel director Carlos Checa després d'una llarga gira dirigint orquestres a Llatinoamèrica.

CARLOS CHECA, director Jove Orquestra Simfònica de Barcelona
Havia tingut molta relació amb orquestres a Llatinoamèrica. I una mica influït pel sistema de Veneçuela, vaig pensar que Barcelona, igual que ciutats com Nova Yorq, Londres, París, Milà, Roma, tenien la seva pròpia orquestra jove simfònica, doncs Barcelona no es podia quedar enrere. En aquest sentit neix la JOSB. I gràcies als músics, que de seguida van veure una oportunitat, una plataforma per fer hores de vol, que diem. I hem aconseguit crear aquesta temporada estable. Ja és la vuitena temporada. I realment per a mi és un orgull i una gran satisfacció. 

El concert de la Jove Orquestra oferirà la fantasia-obertura de Romeu i Julieta, de Txaikovski i la Simfonia Escocesa de Mendelssohn. El concert forma part de la temporada musical organitzada pel Foment Mataroní.

ANTONI VILÀ, programador musical Foment Mataroní
A l'hora de fer la programació, normalment tinc molt en compte donar la màxima opció possible a joves intèrprets. En Carlos Checa es va posar en contacte amb mi i quan em va fer la seva proposta, vaig veure molt clarament que havia de venir. A més, és una joia, un orgull per Mataró i per mi com a programador. 

El concert té lloc aquest dissabte a 2/4 de 8 del vespre. Les entrades es poden adquirir al web de cultura Mataró i a taquilla una hora abans de l'espectacle. Es dóna la circumstància que la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona ofereix el mateix concert diumenge al Palau de la Música Catalana.