La imatge de la Mare de Déu dels Dolors centra el cartell de la Setmana Santa

Fotografia: Mataró Audiovisual

La Mare de Déu dels Dolors és la protagonista del cartell de la Setmana Santa d’aquest any a Mataró. Una imatge que s’ha triat perquè aquest 2019 se celebra el 325è aniversari de la fundació de la Venerable Congregació dels Dolors. Durant la presentació del cartell, feta aquest dissabte a la Capella dels Dolors, la seva autora, Montse Estrems, explicava que des de gairebé el principi de l’encàrrec sabia què volia representar: el dolor d’una mare i un pare que han perdut el seu fill. És per això que a la composició hi predomina el color negre excepte per dos detalls: el cor vermell de Maria que simbolitza l’amor pel seu fill i una columna blanca al centre de la imatge que simbolitza la llum de Déu que va a buscar a Jesús.

La presentació del cartell ha estat el primer acte dels més de quaranta que hi ha programats per aquesta Setmana Santa entre processons, actes culturals, actes litúrgics i actes sagramentals. Segons Jordi Merino president en funcions de la Comissió de Setmana Santa, la de Mataró és una de les més destacables de Catalunya juntament amb les de Tarragona, Girona, Reus, Valls o Lleida. De les més de 9 processons que conformen el programa de Setmana Santa, Merino posa en relleu la Processó de Divendres Sant. Un acte que aplega onze confraries amb imatges, accents i músiques diferents que representen les diverses realitats de Mataró.

Durant la presentació del cartell i el programa d’actes de Setmana Santa, els Armats de Mataró van representar l’escena de la Passió en què Jesús parla amb el seu pare a l’hort del Getsemaní del destí que li espera. Una escenificació que es podrà veure durant la Setmana Santa al patí l’Hort del Rector de Santa Maria.

La Setmana Santa d’aquest 2019 tindrà lloc del 14 al 21 d’abril.

 

Informa: S.Ruiz/ L.Barroso