La història del Forn del Vidre feta conte

L'Associació Vidre Bufat de Mataró edita un conte per fer arribar als infants la història del Forn del Vidre

L'Associació Vidre Bufat de Mataró edita un conte per fer arribar als infants la història del Forn del Vidre. Un relat que ha escrit Maria Català, que ja va escriure un llibre on la cooperativa n'era escenari, i il·lustrat per l'artista mataronina, Marta Duran, amb vinculació familiar al forn.

"La Marcel·lina i el Forn del Vidre" és la història d'una nena que descobreix una peça feta amb vidre bufat i s'apassiona per aquesta tècnica. Els seus avis li diuen que ella mai podria ser una artesana del vidre bufat, però a través d'un viatge en el temps coneix els detalls d'aquesta professió que va ser tan important a la ciutat. Un conte pensat per a infants a partir de 10 anys, que a través del passat, el present i el futur vol fer un retrat de què va ser el Forn del Vidre, com era el procés de creació de les peces i quins són els valors cooperativistes.

Una de les voluntats és que aquest passat de la ciutat passi a tenir un pes important en el futur cultural de la ciutat. És per això que han optat per acostar aquest patrimoni als infants en forma de conte. També perquè pugui despertar l'interès de molts d'ells per descobrir la tècnica del vidre bufat.

Els contes s'han acabat d'editar aquesta mateixa setmana i encara s'està acabant de definir la manera de distribuir-los. Un conte que s'ha editat en el marc del centenari del Forn del Vidre, que se celebra aquest 2020.

 

Informa: C.Sánchez