La història de l'escorxador de Mataró protagonitza l'últim llibre de Manuel Cusachs

El periodista i historiador mataroní Manuel Cusachs va presentar ahir un nou llibre sobre un dels edificis més emblemàtics i amb més història de la capital del Maresme. El títol és "L'escorxador de Mataró (1915-2015)" i detalla els seus 100 anys d'història. Durant l'acte, Cusachs va repassar la cronologia de l'edifici des de la seva ideació l'any 1907 fins que va passar de ser el conegut "matadero" de la ciutat a l'actual biblioteca Antoni Comas.

L'historiador mataroní va decidir escriure aquest llibre quan l'edifici va arribar al centenari l'any 2015. Al llarg del relat, l'autor explica amb ple de detalls fets com per exemple com es va dissenyar, quina o quines activitats s'hi van realitzar amb el pas dels anys o, fins i tot, les picabaralles polítiques que va generar la seva edificació.

L’acte va comptar amb la presència de l’Alcalde David Bote i la participació de l’historiador mataroní Josep Puig i Pla. El llibre es pot adquirir de manera gratuïta des de la mateixa biblioteca Antoni Comas.

 

Informa: L.Sanmiquel/ J.Peñaranda/ J.Masriera