La Fundació Palau recorda els 50 anys de la mort de Picasso

La fundació de Caldes d’Estrac ha organitzat dues exposicions i altres activitats al llarg de l'any per homenatjar l’artista, gran amic de Josep Palau i Fabre

La Fundació Palau es suma a la commemoració dels 50 anys de la mort de Pablo Picasso, una efemèride que es celebra aquest dissabte 8 d’abril. Ho farà al llarg de l’any  amb diferents activitats, entre elles dues exposicions dedicades a l’artista malagueny. Josep Palau i Fabre i Picasso van ser grans amics i la fundació de Caldes d’Estrac vol recordar-ho d’aquesta manera.

La primera mostra es podrà veure del 29 d’abril al 24 de setembre i porta per títol  ‘Horta- Picasso. Miró – Mont-roig’. Comissariada per Manuel Guerrero, es tracta d’un recull de fotografies de Jean Marie del Moral que es centra en el paper d’aquestes viles com a font d’inspiració per a ambdós artistes.

La segona exposició s’ha titulat ‘Picasso vist pels artistes catalans’ i s’ha programat entre el 21 d’octubre i el febrer. L’exposició, comissariada per Eduard Vallès i Sebastià Sànchez Sauleda, inclou retrats de Ramon Casas, Ricard Opisso o Pablo Gargallo, però també del mateix Picasso.

La programació també inclou la reedició d’‘Homenatge a Picasso’, una obra de teatre escrita per Palau i Fabre el 1971 i representada només vegada a Barcelona, i una jornada de debat prevista més endavant, el 10 de novembre, sobre el paper de Picasso com a col·leccionista i marxant d’art.

La commemoració es complementa amb diverses visites guiades al llarg de l’any a Ceret, Caldes de Montbui, el Museu Picasso de Barcelona, Horta de Sant Joan i Gósol. Les visites es comentaran amb textos de Palau i Fabre.

Informa: B. Doñate