La Fundació Iluro busca artistes per la seva programació cultural

El nou Espai Escena i Pensament vol programar de juny a desembre un total de sis espectacles d’artistes emergents, de proximitat, joves i amb propostes innovadores

Artistes emergents, de proximitat, joves i amb propostes innovadores. Aquests són alguns dels criteris que haurien de tenir les persones, entitats o agents culturals de Mataró i la comarca per poder optar a ser programats al nou Espai Escena i Pensament de l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro. A partir d’aquest dimarts, doncs, s’obre la convocatòria per programar arts escèniques de diverses disciplines com ara monòlegs, màgia, dansa o poesia, però també música acústica, microteatre o circ. Tot plegat amb la voluntat, de nou per part de la fundació mataronina, de fer més accessible la cultura local i donar suport a la creativitat artística més propera.

Laia Estañol, responsable Espai Escena i Pensament Fundació Iluro
“Demanem que s’ompli un formulari en el qual es demanen un seguit d’ítems: que ens expliquin el seu projecte, en què consisteix, què necessiten, qui són, etcètera. Nosaltres a través d’un comitè de selecció, format pels tècnics i responsables de l’Espai Escena i Pensament, més un jurat extern especialitzat en teatre, dansa i música, decidirem quines són aquelles propostes que més s’ajusten a la nostra convocatòria”. 

Aquesta primera edició, que coincideix amb la celebració dels deu anys de la Fundació Iluro, pretén ser la primera de moltes. És per això que ara es planteja el calendari de juny a desembre perquè de cara al 2024 es pugui fer una programació anual.

Laia Estañol, responsable Espai Escena i Pensament Fundació Iluro
“Aquesta és la primera vegada que ho fem a l’Espai Escena i Pensament, però creiem que aquesta ha de ser una nova manera de treballar a la Fundació Iluro, que ha de marcar aquesta nova metodologia de programar en obert. Ara comencem de juny a desembre, però aquesta programació s’ha d’estendre de gener a desembre i a partir d’aquí fer-ho cada any”.

El calendari marcat per la Fundació Iluro estableix la presentació de propostes fins al 12 d’abril. Del 13 al 23 d’abril es farà la selecció dels projectes i el 24 del mateix mes es farà pública la llista de propostes seleccionades. Tots aquells projectes que finalment es programin a l’Espai Escena i Pensament rebran una retribució econòmica de mil euros.

Informa: M.Gómez / M.Martí