La Flama del Canigó arribarà a Mataró un any més

Flama del Canigó

La revetlla de Sant Joan no s'entén sense coca, petards, música i foc. La Flama del Canigó perillava, però finalment arribarà a Mataró. Això sí, amb unes condicions un pèl diferents. Roser Trilla, Coordinadora del Club Opinió Jaume Llavina, explica que seran només 3 les persones acreditades per pujar al cim del Canigó i fer la renovació del foc.

Com la rebrem? Aquest any no es veuran multituds, ni cercaviles, ni gegants, ni fogueres i sopars al carrer, però es mantindrà la tradició i l'essència en petit comitè. La Flama arribarà a dos quarts de 7 de la tarda davant l'Ermita de Sant Simó, on serà rebuda per entitats i les autoritats municipals. Es farà la lectura del Missatge, aquest any a càrrec d'Imma Codina en representació de la Fundació Grup Tercer Món Mataró-Botiga Solidària. Un manifest que han fet conjuntament equips que han estat a primera línia durant aquesta pandèmia, des dels sanitaris fins als transportistes. Carles Estapé, president d'Òmnium Maresme parla de la Flama Confinada.

Estapé recorda que qualsevol entitat que hi vulgui assistir pot comunicar-ho a través de l'adreça electrònica maresme@omnium.cat. Caldrà dur mascareta i respectar la distància de seguretat. També es demana als veïns i veïnes de Mataró que no s'acostin a rebre la Flama per evitar aglomeracions.

Aquest any, per festejar la nit més curta de l'any es proposa encendre un fanalet o una espelma des dels balcons i compartir-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #FlamaCanigo20. El gest vol recordar totes les persones que han mort durant la pandèmia i totes aquelles que des del seu lloc de treball o bé de manera voluntària estan lluitant per superar-la.

Mataró Audiovisual emetrà un programa especial a partir de dos quarts de 7 de la tarda amb imatges d'anys anteriors.

Informa: J.Peñaranda