La Família Robafaves visita Granollers com a padrins dels Gegants Grossos

La Família Robafaves ha estat la convidada aquest dissabte de la Festa Major de Granollers. En Robafaves, la Geganta, la Toneta i en Maneló van prendre part de la cercavila que hi va haver al migdia pels carrers de la capital del Vallès Oriental acompanyats des del principi pels Gegants Vells de Granollers, Cosme i Damiana, i els Gegants Grossos, l’Esteva i la Plàcida, de qui la Família Robafaves n’és padrina. Abans, els gegants mataronins van participar també de la Mostra de Gegants que hi va haver a la Placeta de Sant Francesc. Cap a les dues del migdia, tota la comitiva va participar de la rebuda oficial al Saló de la Ciutat a l’Ajuntament de Granollers on també hi va ser la regidora de Cultura de Mataró, Núria Moreno.

A la tarda, l’activitat gegantera va seguir amb la Mostra de Figures a la plaça de la Porxada i  una cercavila va portar  a la Família Robafaves i als Gegants de Granollers pels carrers més cèntrics del municipi fins a la Mostra de Balls que va tenir lloc a la mateixa plaça de la Porxada. Durant la cercavila també hi van participar els capgrossos de Granollers i el Colom, aquesta última una de les figures més protocol·làries de les figures de la capital del Vallès Oriental.

Des del 1968, la Família Robafaves és padrina dels gegants Grossos de Granollers i per això aquest cap de setmana els mataronins van fer acte de presència a la seva Festa Major en motiu del cinquantè aniversari.

Informa: M.Gómez / S.Ruiz