La Família Robafaves viatja a Granollers aquest dissabte

La Família Robafaves participa de la Festa Major de Granollers aquest proper dissabte, dia 1 de setembre. Serà en Robafaves i la Geganta amb la Toneta i en Maneló, doncs, qui exercirà de padrins dels Gegants Grossos de la Ciutat de Granollers, l’Esteve i la Plàcida, en la Convidada de la Festa Major de la capital del Vallès Oriental.

La Família Robafaves és padrina d’aquestes figures des del 1968, ara fa exactament 50 anys, quan Granollers va estrenar aquesta nova parella de gegants, obra de l’escultor mataroní Josep Maria Diamant. Durant molts anys els mataronins havien portat els gegants de Granollers i per això es van esdevenir padrins de les seves noves figures que van rebre els noms del patró i el copatró de la ciutat. Així es van sumar als Gegants Vells de Granollers, Cosme i Damiana.

La participació dels gegants de Mataró aquest dissabte durarà tot el dia ja que començaran a partir de dos quarts de dotze del matí amb la Mostra de Gegants a la Placeta de Sant Francesc, faran una cercavila al migdia i la rebuda institucional al Saló de la Ciutat a l’Ajuntament de Granollers abans de les dues. Continuaran a la tarda, a partir de les cinc, amb una nova Mostra de Figures a la Plaça de la Porxada i  una cercavila posterior portarà a la Família Robafaves i als Gegants de Granollers a la Mostra de Balls que tindrà lloc a les set de la tarda a la mateixa Plaça de la Porxada de Granollers.  

Informa: M.Gómez