La desena Mostra de Gegants reuneix set colles

Aquest dissabte a Mataró s’ha celebrat la desena edició de la Mostra de balls de gegants. La mostra ha comptat al final amb 7 i no 10 colles, com estava previst, provinents d’Igualada, Vilanova del Vallès, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Teià, Malgrat de Mar i Centelles. La intenció d’aquest acte és poder mostrar balls singulars amb coreografies i músiques pròpies que no es veuen habitualment. 

L’acte organitzat per la Colla Gegantera d’Iluro des de l’any 2010 ha començat a les 6 de la tarda amb la plantada de gegants davant de la Basílica de Santa Maria, des d’on mitja hora més tard han sortit en cercavila.  A les 7 de la tarda ha tingut lloc la mostra de balls per part de cada colla a la plaça de darrere l’ajuntament i finalment i com a novetat s’ha realitzat un últim ball conjunt a la plaça Santa Anna, al ritme d’un pas doble.
Des de la Colla Gegantera d’Iluro s’ha recordat que és un any de celebració i de vigília, ja que l’any que ve la colla celebrarà 30 anys ballant en el nom de Mataró pels carrers i places de Catalunya.

Informa: A.Duran /C.Mora