La dansa, un llenguatge universal que uneix en temps de confinament

L’Aula de Teatre de Mataró ha participat en un projecte internacional de dansa que té com a objectiu demostrar que el moviment és un llenguatge universal que uneix les persones, i més ara, durant la pandèmia pel coronavirus. El projecte, anomenat ‘How the world moves’ – en anglès, com es mou el món – ha comptat amb la participació de professors i alumnes d’una desena de països, entre ells, Anglaterra, Suècia, Xina, Rússia, Romania i Sri Lanka.

La idea de fer una coreografia internacional durant el confinament va sorgir a l’escola de teatre University of the Arts de Philadelphia, quan la Covid-19 va arribar als Estats Units. El professor de l’Aula de Teatre de Mataró Toni Arteaga va conèixer el projecte i va proposar als seus alumnes sumar-se a la iniciativa. 

Per fer realitat el projecte, cada alumne ha hagut de gravar un vídeo i enviar els últims tres segons del seu moviment a un company que potser es trobava a països tan llunyans com Tailàndia o Colòmbia. A partir d’aquí s’han muntat tres grans coreografies que ja es poden veure a diferents xarxes socials. Ho ha explicat a Mataró Audiovisual Cristina Castellà, professora de l’Aula de Teatre, 

De Mataró, han participat en el projecte la mateixa Cristina Castellà, onze alumnes del grup Dansa Joves B de l’Aula de Teatre i la també mataronina Bárbara Martín, membre del col·lectiu Dans Invitro. 

Informa: B. Doñate

Imatges: 'How the world moves'

Tags: