La Col·lectiva Sant Lluc arriba als 75 anys en plena forma

Més d’un centenar d’obres d’artistes de l’Associació Sant Lluc per l’Art s’exposen a l’Ateneu de la Fundació Iluro fins el 7 de novembre

L’Associació Sant Lluc per l’Art, una de les entitats artístiques amb més solera de la ciutat, celebra enguany els 75 anys de la tradicional exposició Col·lectiva Sant Lluc.

Ho fa a la planta baixa de l’Ateneu de la Fundació Iluro, on més d’un centenar d’obres conformen una exposició on es poden veure, fins el 7 de novembre, diferents tècniques artístiques com la pintura, l’escultura, la fotografia o el gravat, entre d’altres.

En comparació amb edicions passades, la mostra d’enguany presenta algunes peculiaritats com la presencia d’obres de col·lectius convidats com ara Alterarte, la Destil·leria i el Taller de Gravat.

A més, en aquesta edició de la Col·lectiva hi participa com a escultor convidat Pol Codina, que presenta un conjunt de peces que representen una mirada que va des dels seus inicis fins a les darreres creacions com a artista consolidat.

La Col·lectiva també té un espai on s’hi exposen obres d’aquells artistes de l’Associació ja traspassats com Albert Geronès i Daniel Llin. En aquest espai també s’hi troba un quadre de Jordi Arenas, cedit pel Museu de Mataró. D’aquesta manera es vol recordar la figura d’Arenas ja que, a banda de celebrar-se el centenari del seu naixement, va ser un dels promotors de la Col·lectiva Sant Lluc.

Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art, s’ha mostrat satisfet d’haver pogut arribar als 75 anys de la celebració de la Col·lectiva.

Per la seva banda, la regidora adjunta de Cultura, María José Pérez, ha lloat la tasca que fan per la ciutat entitats com l’Associació Sant Lluc per l’Art.

Finalment, la imatge representativa de la mostra d’aquest 75è aniversari ha estat obra de l’esmaltista i gravadora Margarida March.

 

Informa: L.Arcal