La Clika se celebrarà l’11 de juny en format virtual

La cantata de la Clika tornarà a celebrar-se un any més tot i que en un format adaptat per culpa del coronavirus. Aquest projecte antigament conegut amb el nom de ‘Musiquetes’ i que està impulsat per Les Cases de la Música, involucra 82 escoles d’arreu de Catalunya, entre elles, 17 de Mataró. I en què consisteix? Durant l’any els alumnes de segon de primària assagen diverses cançons que, a final de curs, interpreten en diferents teatres de Catalunya conjuntament amb tots els centres escolars que hi participen agrupats per àrees geogràfiques. 

Aquesta iniciativa persegueix múltiples objectius. Més enllà de fomentar l’afició per la música i apropar les arts escèniques a les escoles, també pretén potenciar valors universals com ara la solidaritat, la diversitat, el respecte cap al medi ambient, entre d’altres. Per assolir-los, la Clika ha creat 10 personatges que, a través d’11 cançons originals composades per músics com ara Marc Mas o membres de Xiula o Gertrudis, aconsegueix fer arribar els valors mencionats als alumnes.

L’entrada en escena de la COVID-19 però ha trastocat els plans originals de la Clika. Com que les escoles no funcionen amb el seu ritme habitual, per no perdre la feina feta durant el curs des de l’organització han trobat una manera per tirar endavant el projecte.

Així doncs la Clika se celebrarà un any més tot i que en format virtual. El proper 11 de juny a les 6 de la tarda, una banda de música actuarà en directe des de la Sala Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat, una actuació que s’emetrà per streaming a través de YouTube. D’aquesta manera, aquells alumnes que hagin participat en el projecte, podran cantar les cançons que han practicat durant l’any des de casa seva. La idea de l’organització és intentar que aquestes actuacions domèstiques quedin enregistrades d’alguna manera per així, immortalitzar l’excepcionalitat d’aquesta edició de la Clika fent un vídeo que més endavant recordi com es va haver de viure. Al final, la Clika significa ‘colla d’amics’ i, precisament, és aquest l’esperit que es vol transmetre amb aquesta iniciativa musical.

Informa: L.Sanmiquel