La Clika ofereix recursos digitals per preparar la cantata d’aquest any

La cantata la Clika allarga el període d’inscripcions aquest curs per donar marge als centres escolars a sumar-s’hi. Des de la Casa de la Música entenen que aquest inici de curs és excepcional i per això es vol deixar més temps perquè les escoles decideixen si volen sumar-se a aquesta cantata durant els mesos vinents. Una cantata que l’alumnat de primer cicle de primària prepara a les aules i mostra a final de curs sobre l’escenari. Per adaptar-se a les circumstàncies actuals, aquest curs la Casa de la Música posa a l’abast de les escoles un seguit de recursos pedagògics amb suport digital per preparar la cantata d’aquest any tant des de les aules com des de casa. Tot i que ara com ara hi ha menys escoles inscrites que en anys anteriors, més de 80 escoles de 13 poblacions de Catalunya se sumen al projecte, de les quals 18 són mataronines. La voluntat és seguir creixent i aquest any el format digital pot contribuir a l’expansió pel territori. 

La darrera cantata de la Clika, tot i que va començar assajant-se a les aules, es va acabar fent a través d’internet. Van ser unes 800 famílies que van poder seguir la cantata en streaming a través de les plataformes en línia l’11 de juny durant el confinament. De cara a l’exhibició de final de curs, prevista el maig del 2021, la incertesa fa que no es descarti poder fer-la als teatres del territori i per això, a Mataró, s’ha  reservat el Teatre Monumental. Alhora, s’ha deixat sobre la taula la possibilitat de recuperar el format d’aquest curs passat. La decisió es prendrà en funció de cada centre i es considera poder fer un streaming de la cantata i que les escoles la projectin perquè pugui cantar tot l’alumnat des dels seus centres.

El material que es proporciona a les escoles es basa en diferents exercicis i recursos gratuïts estructurats en diferents unitats d’aprenentatge que permeten treballar la música, el moviment, la lectoescriptura i els valors que es vol fomentar des de l’univers de la Clika.

Informa: C.Sánchez