La Clika aposta pel format virtual i atrau més d’un centenar d’escoles

El projecte, que coordina la Casa de la Música de Mataró, inclou un disc de col·laboracions amb artistes com Xiula I Dàmaris Gelabert

Més d'un centenar d’escoles s’han apuntat aquest any a la Clika, el projecte que coordina la Casa de la Música Popular de Mataró i que ensenya els alumnes de Segon de Primària d’arreu de Catalunya a aprendre un repertori musical ple de valors i a interpretar-lo després damunt d’un escenari. De moment, ja hi ha una vintena d’escoles del Maresme apuntades, de les quals 11 són de Mataró.

Aquest any, a causa del coronavirus, el projecte ha prioritzat el format online, tot reforçant els recursos pedagògics. La idea és que els alumnes assagin els temes a classe i que al juny facin una cantata virtual, com ja es va fer l’edició passada amb motiu de l’estat d’alarma. Però, si la pandèmia remet, podrien cantar en un teatre, tal i com ha explicat la coordinadora del projecte, Yolanda Moreno.

El fet que aquest any La Clika s’hagi plantejat de forma online ha motivat que s’hi hagin apuntat una trentena d’escoles més que a la darrera edició. Fins i tot n’hi ha tres de les Illes Balears, una de la Comunitat Valenciana i una altra d’Andorra. La situació és excepcional però Moreno confia que aquests centres educatius que s’hi han afegit aquest any repeteixin en properes edicions.  

L’altra novetat és la publicació d’un disc de col·laboracions amb grups i artistes com Xiula, Dàmaris Gelabert, Doctor Prats i Gertrudis, entre d'altres. Acompanyats de la banda de La Clika, tots ells interpreten 11 cançons - algunes de les quals, pròpies - que tracten els valors de la solidaritat, la comunitat i la diversitat i situacions que cal treballar des de l’escola, com l’amistat, el gènere o l’assetjament escolar. Els infants, però, han d’aprendre les cançons amb un altre disc, gravat amb la veu de la mataronina Gessamí Boada.