La Casa de la Música aposta per ajornar i no cancel·lar els seus concerts

L’activitat musical de la ciutat està completament aturada. La crisi sanitària ha obligat a canviar les dates de molts esdeveniments fins com a mínim setembre o, en alguns casos, inclús fins l’any vinent. Una de les entitats que més propostes musicals ofereix a Mataró és la Casa de la Música. En el seu cas, la totalitat de la seva programació estable s’ha hagut de posposar. 

Tot i així, des del començament l’entitat va tenir clar que, segons afirma Èlia Manté, encarregada de la comunicació i la producció d’activitats de la Casa de la Música, en la mesura del possible s’havia d’apostar per l’ajornament i no per la cancel·lació dels actes. 

En aquest sentit Manté confirma que la Casa de la Música està satisfeta amb l’empatia mostrada pel públic que tenia entrades. La majoria ha optat per guardar-les per més endavant i no tramitar la devolució. Gràcies a això i als plans d’ajuda a la cultura previstos pel govern autonòmic i estatal, és possible que l’entitat pugui sortir-se’n i tirar endavant. 

A nivell programació, la Casa de la Música s’ha vist obligada a posposar els concerts que havien de tenir lloc a la Sala Clap i a reprogramar les nits de Músiques Tranquil·les fins la tardor. L’esdeveniment que està més a prop de tornar són els vermuts musicals. Al realitzar-se a l’aire lliure, si es continuen avançant fases dins del pla de desconfinament, és probable que es puguin reprendre aviat. 

Exceptuant doncs als vermuts musicals, la idea de la Casa de la Música referent a la resta d’activitats és reprendre-les a partir del setembre sempre i quan les condicions sanitàries siguin les òptimes per fer-ho. Segons Èlia Manté, si no es pot garantir encara la seguretat dels assistents, els concerts hauran de reorganitzar-se de nou. 

Informa: L.Sanmiquel