La Casa Coll i Regàs se suma a la xarxa de cases catalanes icòniques

La Casa Coll i Regàs forma part de les cases més icòniques de Catalunya. Es tracta d’una xarxa que vol adherir totes les cases singulars que estan vinculades a un geni creatiu: ja sigui per l’arquitecte que la va crear i dissenyar o per la persona que hi va viure. L’associació agrupa cases com la Rafel Masó de Girona, la casa museu Duran i Cervera de Lleida, la casa Vicenç i la casa Ametller a Barcelona entre moltes altres. La intenció és donar-les a conèixer i explicar les seves històries, segons Nuria Ballester, la presidenta de  la xarxa de cases icòniques de Catalunya.

Es vol promoure la cultura, l’art i el patrimoni. La idea ha agradat a la Fundació Iluro que, després de reobrir la casa Coll i Regàs al públic ara fa nou mesos, ha dissenyat un programa pedagògic per explicar el modernisme i arribar a molts públics. Per això, la directora de la Fundació Iluro, Marta Ibarz ha valorat positivament l’oportunitat de poder formar part de la xarxa de cases icòniques.

Des de fa poques setmanes també es pot descobrir la casa amb un Scape-room, propostes atractives per explicar la història de la casa, i conèixer la figura del seu arquitecte, Josep Puig i Cadafalch.

 

Informa: M.Rodríguez/ O. Agramunt