La Casa Coll i Regàs rehabilitarà el primer pis per fer-lo visitable

Tot i que el projecte pretenia estar enllestit al 2020, el coronavirus ha obligat a posposar-lo fins l’any 2021

La Casa Coll i Regàs de Josep Puig i Cadafalch és, sense cap mena de dubte, una de les joies modernistes de la ciutat de Mataró. El seu valor arquitectònic però, requereix un manteniment molt específic. Un manteniment que des del primer moment van tenir molt present els propietaris originaris de la casa. Passats els anys, i amb la Fundació Iluro com a propietària, la casa es manté en perfecte estat i tot és gràcies a que des de la Fundació aposten fermament per la seva conservació. Prova d’això és que al 2017 es va finalitzar la rehabilitació de la façana així com de la claraboia.

El proper pas és el de la restauració del primer pis per poder-lo fer visitable. A dia d’avui, només les escoles hi poden fer tallers. Segons Pere Cañada, guia de la Casa Coll i Regàs, el 2021 podria portar l’obertura de la primera planta així com la instal·lació d’un elevador per persones amb mobilitat reduïda.

La Casa Coll i Regàs no s’ha mantingut aïllada dels efectes del coronavirus. De fet, la majoria de les activitats que s’hi practicaven van haver d’aturar-se durant el confinament. Ara, a poc a poc, es van reactivant. Per exemple, a dia d’avui s’hi pot anar a fer un maridatge de vins, un vermut modernista o la tradicional visita.

Per complir amb els protocols de seguretat, a l’entrada s’hi pot trobar un dispensador de gel hidroalcohòlic però també, uns peücs que a banda de protegir els visitants, resguarden el terra de la casa. Cal tenir en compte que el sol d’aquesta propietat no és pot desinfectar amb els mateixos productes que es fan servir a les llars a causa de la seva extremada delicadesa.

En un futur no molt llunyà, des de la Casa Coll i Regàs esperen poder reprendre el roomscape que organitzaven i el lloguer de l’establiment per a celebracions.

En el cas de voler comprar entrades per alguna de les activitats que sí que es poden dur a terme ara mateix, s’han d’adquirir amb antelació a través de la web www.casacolliregas.cat.

Informa: L.Sanmiquel / J.Masriera