La cacera de bruixes, fil argumental del nou llibre de Maria Català

La mataronina publica 'El combat del dia i de la nit', ambientada a l'Anglaterra del segle XVII i el París del XIX. Un inquisidor anglès que va existir realment, protagonista de l'obra

L'escriptora mataronina Maria Català, autora del llibre, als estudis de Mataró Ràdio
L'escriptora mataronina Maria Català, autora del llibre, als estudis de Mataró Ràdio

L'escriptora mataronina Maria Català publica nova novel•la. Titulada "El combat del dia i de la nit", combina realitat i ficció en una història a cavall dels segles XVII i XIX, entre Anglaterra i França i amb la Inquisició i la cacera de bruixes com a fil conductor.

MARIA CATALÀ, escriptora
En aquella època, allà, com a tota Europa, hi havia una histèria col•lectiva contra la bruixeria, contra dones. Eren pobres dones que coneixien els secrets de les plantes i ajudaven a la gent quan tenien algun problema de salut. 
I a Anglaterra hi va haver el caçador de bruixes més letal de la història. El Matthew Hopkins. A França em sembla que van ser 4.000 les ajusticiades. A Anglaterra moltes més. Per això el vaig posar. I és una fantasia històrica que, a partir d'aquests fets, després en passen molts altres que s'acaben el segle XIX a París.

Maria Català presentarà la seva nova novel•la el dia 16 de desembre a 2/4 de 7 del vespre a la Biblioteca Popular, amb presentació de l'acte a càrrec de l'historiador Vícor Ligos i lectura de fragments de l'obra per part de Dolors Graupera.

El llibre està editat per Neret Edicions.