La bona acollida del primer Panòptic ja fa pensar en una segona edició

Festival Panòptic

Com a un èxit. Així valoren des de l’organització la primera edició del festival de cinema Panòptic, que s’ha celebrat de dijous a dissabte a Mataró amb l’objectiu de fer reflexionar sobre les conseqüències de viure a l’era digital.

Durant tres dies, el Cafè de Mar s’ha omplert per poder veure la quinzena de curtmetratges i les dues pel·lícules triades, precisament, amb aquesta finalitat: fer pensar el públic sobre els efectes de les noves tecnologies.

El curt guanyador de la primera edició del Panòptic ha estat ‘Broccoli’, una història de poc més de tres minuts produïda a Alemanya i dirigida per l’espanyol Iván Sáinz-Pardo que ha agradat tant el jurat com el públic.

El Panòptic ha omplert cada dia el Cafè de Mar, però sobretot ho ha fet dissabte, l’últim dia, quan s’havia programat una taula rodona sobre la vigilància, el control i el poder en l’era d’internet i l’entrega de premis.

Elisenda Triadó, membre de l’organització, feia dissabte un primer balanç del festival.

A l’espera de les dades definitives, els organitzadors del Panòptic tenen clar que ara volen fer una segona edició. La idea és el que el festival pugui celebrar-se cada any i que s’ampliï el nombre de curtmetratges que entrin a concurs. Aquest any, han competit set curts de països tan diferents com Espanya, Bèlgica, Iran o Malàisia i Cuba, mentre que fora de competició, se n’han projectat sis d’espanyols i un de xinès.

El festival de cinema ha acabat aquest cap de setmana, però encara es pot veure a Can Palauet la mostra audiovisual que el complementa. L’últim dia per veure l’exposició sobre el perquè del Panòptic serà el 30 d’octubre.

Informa: B.Doñate/ C.Salad/ P.Villà