La Biennal de Pintura Torres Garcia obre la participació de la vuitena edició

S’han obert les bases per a participar en la 8a edició de la Biennal de Pintura “Torres García – Ciutat de Mataró” 2019 que impulsa l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i compta amb el suport de l’Ajuntament. El premi està dotat amb 9.000 €. Abans del 9 d’abril el jurat comunicarà quines són les 40 obres finalistes que s’exposaran a l’Ateneu Fundació Iluro (La Riera, 92) del 7 de juny al 23 de juliol. El dia de la inauguració es farà públic el nom del guanyador. A més de l’exposició, s’editarà un catàleg amb les fotografies de les obres finalistes, la composició del jurat i l’acta del veredicte. El president de l’Associació Sant Lluc per l’Art, Antoni Luis, destaca que al llarg de les edicions el premi ha anat creixent tant en quantitat de participants com en qualitat de les obres presentades.

L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’entitat organitzadora que la donarà a la ciutat de Mataró, tal com s’ha fet des de la segona edició. L’artista guanyador d’enguany succeirà a Mónica Dixon que es va endur el guardó el 2017. La regidora de cultura de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, ha destacat el valor que representa per la ciutat poder comptar amb les obres guanyadores d’un certamen del nivell de la Biennal Torres Garcia. A més assegura que ja s’està estudiant com trobar un espai més gran per acollir aquestes obres.

Joaquín Torres García és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX. De pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell.

Informa: C. Sánchez