La Biblioteca a Cel Obert de Sant Jordi es traslladarà a les escoles

Les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas portaran 160 lots de llibres a les escoles públiques de Mataró perquè puguin adaptar l’activitat el 23 d’abril

Les biblioteques de Mataró portaran lots de llibres a les escoles públiques de la ciutat perquè la Diada de Sant Jordi puguin celebrar una versió adaptada de la Biblioteca a Cel Obert, una activitat que darrerament s’organitzava al Pati de la Residència Sant Josep i que aquest any s’ha hagut de repensar a causa de la pandèmia. Aquesta és una de les activitats destacades de la programació d’aquest Sant Jordi de les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas, que, per prevenció, combinarà el format telemàtic amb el presencial.   

En total, les biblioteques faran arribar als centres educatius 160 lots de llibres. L’objectiu és que les escoles adaptin la Biblioteca a Cel Obert i permetin els més petits gaudir del plaer de la lectura el mateix 23 d’abril. La directora de la Biblioteca Antoni Comas, Sílvia Barragán, ha explicat en el programa ‘El Mirador’ que la part positiva del canvi és que d’aquesta manera podran arribar a uns 3.000 alumnes, una xifra superior a l’assolida amb el format tradicional.    

 Creiem que arribarem a uns 3.000 alumnes de la ciutat aquesta iniciativa i estem molt, molt contentes, la veritat.

Pel que fa a les activitats virtuals, s’ha tornat a programar l’anomenat Enredant Sant Jordi. Es tracta d’una activitat que convida famílies i escoles a crear una nova i divertida versió de la llegenda de Sant Jordi a partir de les seves  aportacions. L’activitat, dirigida per l’actriu Mon Mas i el dibuixant Lluís Farré, ja està disponible al canal de Youtube de les biblioteques, segons ha explicat la subdirectora de la Biblioteca Pompeu Fabra, Laura Villaret.

 Us convidem a fer els vostres ‘enredos’ amb els personatges de Sant Jordi i que ens els envieu. La narradora farà una nova història amb totes les històries

Quant a les activitats presencials, s’han organitzat dues hores del conte amb titelles. La primera, ‘La princesa i el drac’, amb Sim Salabim Teatre, tindrà lloc aquest dimarts 20 d’abril a la Pompeu Fabra, i la segona, ‘Sant Jordi i la princesa’, de Pengim Penjam Titelles, el dimecres 21 a l’Antoni Comas. Els dos espectacles començaran a les sis de la tarda i caldran de reserva prèvia.

A banda d’aquestes activitats, organitzades amb el suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, les biblioteques muntaran les seves parades de llibres a l’interior dels mateixos equipaments. La idea és oferir les novetats literàries més destacades per a aquesta Diada de Sant Jordi. 

Informa: B.Doñate