La Biblioteca Antoni Comas fa 7 anys amb més personalitat, comunitat i visió de ciutat

Antoni Comas

Ja fa 7 anys que la Biblioteca Antoni Comas va aterrar al barri de l’Escorxador de Mataró. 7 anys que celebren aquest mes de febrer amb un grapat d’activitats i que han servit per dotar aquest espai no només de llibres sinó també de personalitat. Així ho ha explicat la seva directora Sílvia Barragan en una entrevista al programa Mataró al Dia. Una personalitat que han trobat en ser un equipament de proximitat i comunitari però sense perdre la visió de ciutat.

Un dels segells d’identitat d’aquesta biblioteca és la llibreta que editen cada any i que incorpora l’obra guanyadora del concurs de microrelats que organitza cada any. Aquest any, la setena llibreta, inclou el relat del poeta i escriptor mataroní Salvador Riera i el dibuix frontal de l’il·lustrador de còmic també mataroní, Rubén Bravo.

Amb aquest aniversari però, també és moment de mirar endarrere i fer balanç. Només el 2019 la Biblioteca Antoni Comas ha augmentat un 9 per cent en tota la seva activitat: més de 117.000 visites i més de 88.000 préstecs.

El setè aniversari coincideix amb els 7 anys de la posada en marxa de la Xarxa de Biblioteques de Mataró que inclou, a més de la Biblioteca Antoni Comas, la Biblioteca Pompeu Fabra. Totes dues, aquest 2019 han rebut un total de 372.943 visites, 85.389 connexions a Internet i una mitjana de 942 préstecs diaris.

Informa: M.Gómez