La Basílica de Santa Maria obre les seves portes per a la Candelera

El 2 de febrer arriba la Candelera i amb ella el final del període de Nadal. Però també arriba el dia de la festivitat de la basílica de Santa Maria. Per celebrar-ho, s’han organitzat per aquest dissabte visites comentades i gratuïtes tant al campanar com al presbiteri de l’església. Unes visites organitzades per la Parròquia de Santa Maria, el Museu Arxiu de Santa Maria i el grup de Campaners. Dos recorreguts que per una banda mostraran tots els secrets tant del campanar com del presbiteri, però també s’explicarà la història del temple que es remunta a fa més de mil anys.

Si la basílica de Santa Maria celebra aquest dissabte la seva festivitat és perquè la Mare de Déu de la Candelera és la imatge titular de l’església. És per això que a les 20h es farà una missa solemne en honor a la Candelera. Aquesta festa se celebra 40 dies després de Nadal per commemorar la presentació de Jesús al temple de Jerusalem i la purificació de Maria, un ritu obligatori de la tradició jueva, basat en l’oferta i benedicció de candeles de cera.

Les visites al campanar es faran en grups de 20 persones en tres torns: a les 11h, a les 12h i a les 13h. Per assistir-hi cal inscriure’s-hi prèviament el mateix dissabte al peu del campanar.

Les visites al presbiteri es faran en dos torns, a les 11:15h i a les 12:15, i no cal inscripció prèvia.

 

Informa: S.Ruiz / L.Barroso