La 8a edició del “Seny i Rauxa” aposta pels artistes de La Destil·leria

La mostra d’enguany renova el seu format sense allunyar-se del seu objectiu: representar els moments més emblemàtics de Les Santes. Es podrà visitar fins al 13 de setembre

Els artistes de la comunitat de La Destil·leria són els autors de la mostra artística “Seny i Rauxa a Les Santes” d’enguany. A diferència d’altres edicions, s’ha optat perquè les 13 parelles participants siguin artistes inscrits a l’espai cultural mataroní. Aquesta és la principal novetat que duu la 8a (vuitena) edició de l’exposició, inaugurada el 17 de juliol i que porta per títol “Tot i res”. Entre els creadors hi ha noms com el de la fotògrafa Anna Aluart o l’artista Catherine Lorton. Com sempre, segueix el fil conductor dels millors moments de la festa major de Mataró. Laia Calsapeu i Ruth Garcia, de la comissió de comunicació del certamen, expliquen aquest nou format.

Pol Codina i Pol Uñó són una de les parelles que han creat una obra per “Seny i Rauxa”. A través de la forja i la pintura, han volgut representar la cantada tradicional d’havaneres dels dies de Santes. Ruth Garcia explica que treballar en parella ajuda a conèixer els altres integrants de La Destil·leria i crea complicitats creatives i personals. De fet, els integrants venen de disciplines molt diferents, com és el cas de Codina i Uñó. S’espera que les parelles creatives nascudes continuïn creant més enllà d’aquesta vuitena edició.

L’objectiu de l’equip organitzatiu és que les pròximes edicions segueixin aquesta nova filosofia, però sense tancar la porta a noves incorporacions al col·lectiu de La Destil·leria. La mostra “Seny i Rauxa”, que també ofereix tallers relacionats amb Les Santes i la creació artística, es podrà visitar fins al 13 de setembre.

E.Sitjà/ M.Torres