La 40a Vella Quaresma s’actualitza: porta mòbil i pantalons

Fotografia: Lluís Hugas

La Vella Quaresma llueix aquests dies a la Plaça de la Peixateria. És una vella moderna, amb telèfon mòbil, pantalons i un gos que l’acompanya. La imatge d’una tradició que s’actualitza, però que tampoc no oblida les arrels. Per això s’acompanya d’un rosari i un bacallà, així com de set cames que diumenge a diumenge, aniran minvant. Creada cada any per un artista local diferent, la vella que en fa quaranta és obra de Mia Puig i està inspirada en una persona real.

Per celebrar el quarantè aniversari de la tradició, aquest 2018 les trenta-nou velles anteriors sortiran als carrers. Es podran veure en establiments comercials de la ciutat i en llocs institucionals. Una manera de posar en valor la figura i la tradició, mentre queda constància de la seva evolució i modernització.

S’ha engegat un concurs per buscar totes les velles arreu de la ciutat, fer-se selfies amb elles i penjar-les a Internet.

Una vella quaresma que és protagonista també cada diumenge, com marca la tradició. A la una tocades del migdia se serrarà una pota tot cantant. Així una setmana i una altra fins a set. Fins que la vella quedi sense cames, senyal que ha arribat la Pasqua.

 

Informa: M. Rodríguez