La Dixie Rue del Percebe dona el tret de sortida al festival A la vora del jazz

La Dixie Rue del Percebe ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la 7a edició del festival A la vora del jazz. El grup de Saragossa va enfilar pels carrers de la ciutat en cercavila musical amb la companyia dels mataronins i mataronines que s'hi van enganxar al ritme de grans clàssics del jazz de Nova Orleans de la dècada dels anys 20. Hello Dolly o When the Saints Go Marching In són algunes de les cançons que van sonar amb la voluntat de fer recordar grans èxits de la música Dixieland adaptada per aquesta formació de més de 20 anys de trajectòria.

El primer concert serà dijous 5 de març a la Sala Casal l'Aliança amb la Big Band Jazz Maresme i Ramon Cardo. I el 7 de març es podrà gaudir, una vegada més, del tradicional jazz a la plaça de la Muralla amb quatre big bands d'escoles de música: La Big Band de l'EMMM, l'Ohio Big band de l'Escola de Música El Carreró, La ContraBaix Big Band de l'Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat i la Big Band Moon de l'Escola La Concepció de Barcelona.
El mes de març seguirà amb els concerts de Llibert Fortuny, el 19 de març a l'Aliança i Agustí Burriel Swing Quartet, el 21 de març al Celler Castellví, que presentaran un homenatge a Frank Sinatra. El plat fort arribarà el 26 de març amb el concert de Martin Taylor & Ulf Wakenius a l'Aliança, dos dels millors guitarristes de món del jazz. Precisament, el guitarrista de La Dixie Rue del Percebe ha explicat, a tall anecdòtic, que un dels primers discs de jazz que va arribar a les seves mans va ser el del Trio de Ray Brown amb Ulf Wakenius i per ell és tot un honor poder veure el seu grup compartint cartell amb aquests grans artistes.

Completen el festival el concert de The Bop Collective, el 12 de març a l'Aliança, també inclòs dins el programa Músiques Tranquil•les i l'actuació de Gemma Abrié i Josep Traver en el vermut musical del 29 de març a la plaça de Canyamars. Les entrades dels concerts es poden comprar a través del web jazzmaresme.com, presencialment a la Direcció de Cultura i a taquilla, una hora abans de cada concert.

Informa: J.Peñaranda