L’exposició “Seny i Rauxa, Les Santes” arriba a la seva desena edició

La mostra d’aquest any, organitzada de nou per La Destil·leria, s’anomena “Hem perdut el Seny, 10 anys de Rauxa” i hi participen 42 artistes. A les 19 obres exposades s’hi reflecteixen les emocions i sensacions que desperten Les Santes.

Aquest dissabte s'ha inaugurat la desena edició de l'exposició col·lectiva “Seny i Rauxa, Les Santes”organitzada per La Destil·leria de Mataró (tvmataró)

Des d’aquest dissabte i fins al proper 12 de setembre torna una de les activitats que, a poc a poc, ha aconseguit consagrar-se quan s’apropen Les Santes. Ens referim a l’exposició col·lectiva “Seny i Rauxa, Les Santes” que organitza La Destil·leria de Mataró. Aquest 2023, és especial per aquesta mostra ja que celebra la seva desena edició.

Agit Baqué, directora de la galeria La Destil·leria: Vaig començar a fer aquesta exposició fa deu anys sola i hem acabat aquestes darreres 3 exposicions fent-les en comunitat. Per mi això es l’èxit. Aquest any tota la comunitat de la Destil·leria ha volgut celebrar els 10 anys del Seny i Rauxa. En totes les peces descobrireu un 10. Tothom ha treballat amb el número 10 i la rauxa.

Enguany l’exposició s’anomena “Hem perdut el Seny, 10 anys de Rauxa” i hi han pres part 42 artistes els quals han creat obres que giren entorn de les emocions i sensacions que desperten les Festes Majors i, en especial, Les Santes de Mataró. En total hi ha 19 obres elaborades a partir d’un gran ventall de tècniques, des de l’escultura fins a la joieria gravat.

Golly Rectoret, artista: Fa uns quants anys que hi participo i aquest any he fet una peça de ceràmica jo sola. Com que el lema és hem perdut el seny, és com una dona buda que ha perdut el seny amb ceràmica.

Pol Uñó, artista: Volia retratar la rauxa de Les Santes. Amb els colors, les formes abstractes... volia mostrar tot el procés que un jove viu durant Les Santes.

Maria F. Cortés, artista: La meva obra és un homenatge als portadors i a les portadores dels gegants i els nans de Mataró, a l’esforç que fan. Representa que l’obra dels quadres és el garbuix, les samarretes, el color, la gent i, el mòbil, són els portadors. També hi ha les espardenyes autèntiques.

En aquests 10 anys, l’exposició “Seny i Rauxa Les Santes” ha acollit més de 150 artistes.