L’Aula de Teatre participa en un festival transversal als boscos del País Basc

Quatre joves i la professora Marta Dalmau formen part de l’equip creador del festival “Naturaren Sekretua”, una proposta que se submergeix als boscos d’Àlaba per redescobrir una vida més sana i natural

Alumnes mataronins al Naturaren Sekretua
Fotografia: Mataró Audiovisual

Un grup d’alumnes de l’Aula de Teatre de Mataró, format per quatre alumnes i la professora Marta Dalmau Graupera, ha viatjat al País Basc per participar en el festival “Naturaren Sekretua”, una proposta agosarada de fusió entre l’art i la natura. En col·laboració amb la companyia Teatro Panta Rhei Antzerkia, l’Aula de Teatre organitza el festival al Parc Natural de Gorbeia, província d’Àlaba, concretament als boscos de Murua. La proposta, que es representarà exclusivament en basc, combina diferents disciplines, com la dansa, la música o les performances, i les enfoca cap al respecte de la natura i un estil de vida més sa. Marta Dalmau explica més detalls de la creació.   

Els organitzadors de Naturaren Sekretua puntualitzen que es representarà la mateixa obra a cada passi, però que cap serà igual a l’anterior. Els canvis de llum i tots els processos naturals convertiran les representacions en úniques. La directora de l’Aula, Cristina Navarro, explica com és el grup que va al País Basc.

Al seu torn, el públic no estarà assegut en un lloc fix, sinó que s’anirà desplaçant pel bosc al ritme de les actuacions. De fet, absolutament tots els elements del festival, com l’atrezzo, estarà en completa sintonia amb la naturalesa, evitant l’ús de materials contaminants. El Naturaren Sekretua estarà en cartell entre el 2 i el 5, i el 10 i el 13 de setembre d’enguany.

 

Informa: E. Sitjà