L’art al carrer torna a Argentona amb el Festival Sense Portes

El festival arriba a la desena edició i se celebrarà del 30 de setembre al 2 d’octubre

Les xifres parlen per si soles. 27 espectacles en 10 escenaris diferents. Torna el Festival Sense Portes a Argentona i ho fa transformant la vila en un gran aparador d’art al carrer. Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, arriba la desena edició i ho fa carregada d’activitats, però amb el mateix esperit que va veure néixer el festival: ocupar l’espai urbà amb art. Una proposta que interessa, tal com ha dit l’alcaldessa d’Argentona, no només a la gent del municipi, sinó també a la comarca i més enllà.

Gina Sabadell, alcaldessa Argentona: 
Interessa a la gent del municipi, però també de la comarca i de fora, cada any una mica més. Per nosaltres és l’essència del municipi, som un poble de cultura i ens encanta.

Àngel Puig, regidor de cultura Ajuntament d'Argentona:
No pretenem ser un referent, el que ha passat és que ens hem convertit en un referent. Aquí hi ha la diferència. Això te n’adones quan persones que no són vilatans, t’ho diuen.

El festival se celebrarà del 30 de setembre al 2 d’octubre. Coincidint amb la desena edició s’ha aprofitat per passar de la vintena de propostes habituals als 27 espectacles. Una tendència que, des de l’Ajuntament, reconeixen que sempre ha anat en augment.

Joan Chaves, tècnic de cultura i responsable del festival:
De l’edició del 2021 al 2022 hem més que doblat les propostes rebudes. L’evolució sempre ha sigut en augment.

S’han programat tota mena d’espectacles, alguns d’ells caldrà obtenir tiquet gratuït per accedir-hi. Hi ha des de circ, passant per la dansa o la música. Unes propostes que des de l’organització expliquen que són de “molta qualitat”.

Xevi Notxa, col·lectiu Sense Portes:
Són espectacles de molta qualitat i molt variat: hi ha una mica de tot: intentem tocar tots els pals: música, circ pallassos, dansa, espectacles familiars.

El Col·lectiu Sense Portes, impulsors de la iniciativa, recupera també el Premi Pom d’Or al millor espectacle per votació popular. Al llarg del festival també s’aposta per la gastronomia amb una Mostra de gastronomia local i cervesa artesana.

Informa: M.Gómez