'L’home coixí' del dramaturg Martin McDonagh, arriba a Can Gassol

L’obra de teatre, dirigida pel mataroní Toni Grané, gira al voltant dels maltractaments infantils

Els maltractaments a infants i com aquests poden provocar traumes que s’arrosseguin durant anys, és la temàtica de la nova obra que arriba al Centre de Creació d’Arts Escèniques, Can Gassol. L’espectacle, anomenat ‘L’home coixí’ aterra a Mataró de la mà de la novella companyia In Mente, creada precisament per l’ocasió entre un grup d’actors mataronins. ‘L’home coixí’, dirigida a Mataró per l’actor, director i productor, Toni Grané, és una de les primeres representacions escrites pel dramaturg i guionista Martin McDonagh que, com en altres dels seus textos, també inclou brutalitat, violència i crueltat, en aquesta obra. Grané ha portat el text original al seu terreny i assegura que ha estat un repte, ja que no havia treballat encara en aquest gènere. Una temàtica que, segons ell mateix, interpel·la directament als espectadors.

“Jo m’ho he plantejat com un pas endavant, en el sentit que jo he treballat poc sovint amb companyies professionals, si ve sempre he treballat com si ho fes amb professionals. És un teatre molt compromès, dur però alhora interpel·la i això em va semblar interessant”.

Els actors Mia Castellví, Marc Molina, Pep Ponsetí i el mateix Toni Grané, es transformen en el personatge principal, Katurian, i el seu germà Michal, i els policies Ariel i Tupolski, respectivament. També hi ha Laia Pous, representant una nena en el relat. Una trama que portarà a l’escriptor Katurian a protegir les seves històries plenes de violència. Grané ha lloat la feina dels actors per la seva professionalitat i solvència. Un equip que ha muntat expressament amb persones, segons ell, molt ben preparades.

“Per les circumstàncies en les que estem i les condicions en les que podem treballar, era complicat treballar amb gent de fora. Aquí tenia gent que està formada, estem en allò de “som i no som professionals” i això va fer que triés uns actors molt preparats. El treball ha estat molt profund i molt professional, en com hem treballat i seguit el procés. Per això estic molt orgullós de la companyia i agraït que hagin volgut treballar amb mi”.

Aquest vespre està previst que la companyia faci l’assaig general i de cara a demà serà el moment de l’estrena en públic. Divendres, dissabte i diumenge hi haurà representacions, que es repetiran el cap de setmana vinent, els dies 16, 17 i 18 d’abril. Les entrades tenen un preu de 6 euros i ja es poden obtenir a través del web de Cultura Mataró.

Informa: M.Gómez