L’estrena de ‘Hamnet’ a Can Gassol trenca l’aturada escènica a Mataró

Torna el teatre a Mataró després de quatre mesos d’aturada escènica pel coronavirus. Aquest dijous s’estrena a Can Gassol ‘Hamnet’, un muntatge que dirigeix el mataroní Pere Vàzquez i que s’endinsa en un fet poc conegut de la vida de William Shakespeare. Això és l’estranya relació que el dramaturg anglès va mantenir amb el seu fill, en Hamnet, un fet real que, per cert, va inspirar una de les seves obres universals: ‘Hamlet, príncep de Dinamarca’.   

L’espectacle fa pujar a l’escenari el jove mataroní Quim Font, el protagonista del musical ‘Billy Elliot’ que es va poder veure a Mataró fa dos anys, i compta amb la col·laboració de l’actor Joan Crosas. L’actor interpreta Shakespeare, qui conversa amb el seu fill en la distància a través d’una pantalla de vídeo. 

Aquesta conversa virtual reprodueix una situació que bé podria haver tingut lloc durant el confinament. Però Vàzquez assegura que la idea de dirigir ‘Hamnet’ és anterior a la crisi de la Covid-19. De fet, s’hauria d’haver estrenat a Can Gassol per Sant Joan, però la pandèmia no ho va permetre.El muntatge és una adaptació d’una obra de teatre de la companyia irlandesa Dead Centre.  

‘Hamnet’ es podrà veure a Can Gassol dijous, divendres i dissabte a les vuit del vespre i el diumenge 12 de juliol a les nou. D’acord amb la situació actual, l’aforament de l’espai s’ha reduït a la meitat i només es vendran entrades per a 50 persones. En tot cas, caldrà complir les mesures de seguretat per evitar el contagi del coronavirus, com el distanciament i l’ús de la mascareta.  

Informa: B. Doñate