L’EMMM i l’Aula de Teatre inicien el curs amb centenars d’alumnes matriculats

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) ha iniciat el curs coincidint amb el curs escolar. Una quarantena d’opcions diferents per tot tipus de públic, des de nadons de dos mesos en un curs de música en família precisament per nadons fins a formacions obertes a tothom o programes amb instruments concrets i conjunts musicals passant per cors i orquestres de tots els nivells i edats. 843 alumnes que aquest any conformen més de 300 grups. El seu director, Joan Fargas, valora molt positivament la consolidació de l’escola a la ciutat i recorda que és un servei de Mataró i que, per això, proposen projectes que van més enllà de les pròpies aules.

L’Aula de Teatre per la seva banda iniciarà el curs a l’octubre. En teatre l’Aula ha ofert una quinzena de cursos i tots han quedat plens des de l’inici, provocant fins i tot llargues llistes d’espera. Entre l’oferta teatre pels més petits, teatre musical, taller de teatre còmic i gestual o el d’integració teatral amb persones amb diversitat funcional en el que es col·labora amb la Fundació el Maresme i aquest any amb l’Institut Alexandre Satorras. La seva directora, Cristina Navarro, destaca la importància de la formació teatral entre els més petits perquè consideren que són “la base de la ciutat”.

L’EMMM i l’Aula de Teatre preparen des de fa dos anys un projecte conjunt. Tot i que puntualment ja han establert vincles ara proposen un curs d’iniciació artística que integri les tres disciplines que ofereixen: teatre, dansa i música. Diuen que és una opció que des de les famílies es reclama perquè des de ben petits puguin tastar totes les facetes artístiques i no hagin de decidir què els agrada més sense haver-ho provat. Aquest projecte es presentarà el curs 2019-2020.

Informa: M.Gómez