Junts per Mataró i ERC-MÉS, contraris a la supressió del Festival d'Orgue

Junts per Mataró demana explicacions al govern per la cancel·lació del Festival d’Orgue Jaume Isern. La formació vol saber quina voluntat política hi ha darrera de l’eliminació d’un certamen ja consolidat i amb alta capacitat de retorn en cultura però també en els àmbits de l’hostaleria i les visites a la ciutat. Junts per Mataró considera que “Mataró no pot renunciar a ser referència en el mapa cultural de Catalunya”. És per això que la formació presentarà al·legació al pressupost d’aquest any pel restabliment de les dotacions pressupostàries per partides que han sofert retallades i que consideren no es poden deixar perdre, com és el cas del Festival d’Orgue.

Esquerra Republicana també ha expressat el seu rebuig per les retallades en cultura a través d’un article que porta per títol “la cultura l’ase dels cops”. Precisament la regidora d’Esquerra Anna Salicrú ha explicat als micròfons de Mataró Audiovisual que no entenen perquè en un any en el que han pujat més que mai els impostos, el govern ha baixat la partida en l’àmbit de la cultura. 

ERC ha assegurat que a banda del festival d’Orgue també s’ha suspès el Tast de jazz i s’ha reduït la Setmana de Música Antiga. A més s’ha ajornat la posada en marxa de la biblioteca del centre i la Casa dels Artistes a la Presó i s’ha retallat en 92mil euros la festa major de les Santes.

Informa: C.Sánchez