Josep Maria Pou porta la intensitat d’’El pare’ al Teatre Monumental

L’actor interpreta un home que comença a perdre la memòria i sent com el seu món s’esborra. És la versió catalana del text ‘Le Père’ del dramaturg francès Florian Zeller

Josep Maria Pou es posa a la pell d’’El pare’ per explicar una realitat dura però tan quotidiana com la pèrdua de memòria, com l’Alzheimer. És una de les característiques principals del personatge que interpreta, l’Andreu. Té 76 anys, és tossut i està acostumat a manar. Però està perdent la memòria i el seu món comença a esborrar-se. Això provoca situacions confoses amb la resta de personatges que l’acompanyen a l’escenari de la mà de Rosa Renom, Victòria Pagès, Pep Pla, Mireia Illamola i Josep Julien.

No és la primera vegada que Pou trepitjava el Teatre Monumental. Ho ha fet amb un protagonista que s’allunya d’altres personatges que hi havia interpretat. Al contrari dels d’altres, no va amunt i avall, però un cop s’abaixa el teló el deixa exhaust.

Josep Maria Pou, actor: “És un antiheroi, no té res d’heroïcitat, però sí és de gran intensitat interior. I això és molt més esgotador. Quan estava fent el Rei Lear, l’any 2005, corria pels passadissos del pati de butaques, pujava i baixava de l’escenari. Aquet personatge no fa aquestes coses però sí corre mot i passa per molts desnivell emotius i sentimentals en el seu interior. I això esgota tant, requereix de tanta energia com si fos tot exterior. Tot i que és un home que es passa tota la funció en pijama i sabatilles, com si estigués per casa, quan acaba la funció tinc la sensació d’haver fet 10 mil metres.”

El Teatre Monumental s'ha omplert per veure en acció Josep Maria Pou.