Josep Fadó tanca temporada d'èxits i anuncia òperes a Madrid i Niça

El tenor diu a l'entrevista de Mataró Ràdio que l'han contractat per estrenar la temporada 2024 al Teatro Real de Madrid i farà 'Madama Butterfly' a Niça. Afirma que 'he arribat fins aquí picant pedra, ningú m'ha regalat res i n'estic orgullós'

El tenor mataroní Josep Fadó, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
El tenor mataroní Josep Fadó, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

El tenor mataroní Josep Fadó tanca  temporada  triomfant al Teatro Real de Madrid amb l'òpera "El ángel de fuego" de Prokofièv i direcció artística de Calixto Bieito. El mateix Teatro Real l'ha contractat per obrir temporada l'any 24 i també l'han fitxat per fer “Madama Butterfly” a Niça.

JOSEP FADÓ, tenor. 
Una producció brutal del Calixto Bieito amb un paper que en el meu cas requeria molta part actoral. La part musical i escènica tenia molta presència també. Això m'ha permès que el Teatro Real em doni la inauguració de la temporada 24-25.
El director artístic de l'Òpera de Niça, Daniele Callegari, que conec, ha contactat personalment amb la meva agència per fer una producció l'any 24 a Niça i allà hi aniré a fer “Madama Butterfly”.

Fadó valora com excel•lent una temporada que l'ha portat a diverses ciutats d'Espanya i Europa interpretant diverses òperes i en diverses llengües.

JOSEP FADÓ
Vaig començar la temporada amb "Ariadne aux naxos" al Liceu, en alemany. Després me'n vaig anar a Oviedo a fer "Adriana Lecouvreur" en italià. Després vaig anar a Madrid a fer "L'àngel de foc" en rus. Després a Bilbao a fer "Alzira" en italià, "Contes d'Hoffman" en francès. I he acabat la temporada a l'Auditorio Nacional fent "Salomé" d'Strauss en alemany. 

Fadó ha explicat a l'entrevista de Mataró Ràdio que se sent molt orgullós de la seva trajectòria artística.

JOSEP FADÓ
Jo he arribat on he arribat perquè he picat pedra i ningú mai m'ha regalat absolutament res. Per tant, estic orgullós d'haver arribat fins aquí en aquestes condicions".

Arran de la suspensió de les representacions per la pandèmia l'any 2020 es va crear el Sindicat d'Artistes Lírics d'Espanya i Fadó va ser elegit el representant del sindicat a Catalunya.