Josep Fadó, 25 anys portant el nom de Mataró pels escenaris d'Europa

Els Amics de la Ciutat de Mataró han organitzat un acte de reconeixement a la trajectòria del tenor mataroní

Temporada 1999-2000. Josep Fadó debuta com a protagonista d’’Il Trovatore’, de Verdi. Ho fa amb els Amics de l’Òpera de Sabadell i, a partir d’aquest moment, és un no parar. El tenor mataroní ha trepitjat l’escenari dels grans teatres d’Europa. I allà on ha anat ha fet bandera de la seva ciutat.

Amb motiu dels 25 anys de trajectòria com a tenor, els Amics de la Ciutat de Mataró han organitzat un acte de reconeixement a Josep Fadó. La primera planta de l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro s’ha omplert per escoltar la història i la música del mataroní, que ha conversat amb Jordi Lluch i, tot seguit, ha fet les delícies dels assistents amb dues cançons, acompanyat al piano. El president dels Amics de la Ciutat de Mataró, Manel Roca Cuadrada, destacava la improtància de donar valor a la trajectòria de persones com Fadó.

Durant l’acte, Fadó també ha recordat els seus inicis en el món de la música i el teatre. Va ser en paral·lel, amb vuit anys. Va formar part de l’Escolania de Santa Anna Pueri-Cantores de Mataró i va fer de Benjamí a Els Pastorets. Ara, després d’anys de formació i experiència, i havent format part de la representació d’òperes com Turandot o Rigoletto, el tenor explica que el gruix de la feina és allò que l’espectador no veu.  

Fadó ha tornat a casa per passar-hi les festes de Nadal, però a principis d’any tornarà a marxar. La feina el farà passar per teatres de Galícia o el País Basc i també farà parada al Liceu de Barcelona. Tot i els 25 anys de trajectòria, el mataroní assegura que els reptes no s’acaben. Com tampoc no ho fa la il·lusió.