Joan Pera celebra els darrers premis amb nous projectes

Joan Pera se sent orgullós pels premis rebuts per la seva interpretació de Pau Casals a “Pau, la força d’un silenci”, però assegura que aquest fet no canvia les seves ganes de treballar i de seguir actuant. Ho ha dit aquesta setmana al programa El Mirador on ha estat repassant els seus últims treballs tant de cinema com de teatre i televisió. La producció de Televisió de Catalunya ha estat premiada tant a Montecarlo com a Seül, on Pera va aconseguir el premi a millor actor. Un guardó que, explica l’actor, els van atorgar per la passió que transmet la pel·lícula. De fet, Joan Pera destaca la importància del personatge a qui dóna vida, especialment per la fermesa i honestedat amb les que va viure i la posició conseqüent dels seus actes.

L’actor mataroní viu un moment professional dolç amb treballs tant a cinema com a teatre com a televisió. De fet, a finals d’agost va estrenar a Tv3 “Vilafranca”, adaptació televisiva de l’obra de teatre homònima i encara es pot veure a les sales de cinema “Yucatán”, la pel·lícula de Daniel Monzón en la que té un paper destacat.

Mirant als mesos que estan per davant, Pera està preparant “Papá Mozart”, un espectacle que s’ha d’estrenar el mes de març al Palau de la Música de Barcelona i que formarà part del Cicle de Simfònics al Palau. Un projecte que fa al costat del seu fill Roger Pera, sota la direcció de Miquel Gorritz i guió de Sergi Belbel. Pare i fill es posaran en la pell de Wolfang Amadeus Mozart i el seu pare Leopold, abordant la difícil relació del geni amb el seu pare. Un vincle amb el que pare i fill se senten molt identificats.

A més, el proper mes de gener, Joan Pera estrenarà a Mataró un monòleg sobre el personatge de Mister Bean, a qui dobla Joan Pera dobla al cinema.

Informa: C. Salad