Internet, una finestra del Sant Jordi confinat a Mataró

Mataró ha viscut aquest any un Sant Jordi insòlit a causa del coronavirus. Sense poder sortir de casa, internet s’ha convertit en una finestra virtual a la celebració. A través del whats app i de les xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter els mataronins s’han felicitat des de primera hora del matí una bona Diada amb missatges i imatges de llibres i roses.

Però el que ha animat la jornada ha estat la crida que havia fet l’Ajuntament per celebrar i compartir-ho a xarxes els actes tradicionals d’aquest dia a Mataró: la diada castellera, la gegantada i la fogonada.  Així hi ha qui s’ha atrevit a fer castells amb rotllos de paper; qui ha fet ballar el seus gegants i qui, a la nit, ho ha donat tot mentre sonava la música de La Coixinera. I és que la fogonada, la festa del foc que tradicionalment tanca el Sant Jordi a Mataró, ha il·luminat aquest any les finestres, els balcons i els terrats de la ciutat.

Però Sant Jordi ha estat molt més que tot això. Els afortunats que han sortit al carrer han pogut veure en directe i retratar amb els seus mòbils els edificis decorats per la Diada. El més vist: roses de paper, pintades o de ganxet, dracs de cartró i, sobretot, molts cartells desitjant un feliç Sant Jordi.

També hi ha hagut temps per a les trucades, els vídeos i les fotos, moltes fotos de les roses fetes a casa o reals, gràcies al servei de venda on-line que ha activat aquest any el sector dels floristes amb motiu de l’estat d’alarma. 

En definitiva, Un Sant Jordi confinat però amb la il·lusió de sempre.

Informa: B. Doñate

Imatges: Ajuntament, xarxes i Lluís Rugama