Impressores 3D i gadgets tecnològics per explicar el Modernisme a les famílies

Foto: Fundació Iluro

Explicar el Modernisme i les virtuts de l’arquitecte mataroní més reconegut d’aquest estil a través de materials tecnològics d’última generació. És el pretext que fa servir la Fundació Iluro per donar a conèixer la casa Coll i Regàs i al seu creador, Josep Puig i Cadafalch, amb un relat que arribi als més petits. La proposta, anomenada Materialitz'art, utilitza impressores 3D i bolígrafs de 3 dimensions per crear peces que expliquin la història del Modernisme i d’una de les cases més icòniques de Catalunya. La directora de la Fundació Iluro, Marta Ibarz, assegura que és una manera creativa d’arribar a nous públics, en aquest cas, a les famílies, amb la intenció de donar a conèixer tot el què s’amaga darrera de la casa Coll i Regàs i fer-ho de forma divertida.

A l’hora d’arribar a nous públics, la Fundació Iluro ha treballat conjuntament amb la Universitat de Barcelona per desenvolupar els nous projectes pedagògics que ajudin a explicar el modernisme a través de la innovació i nous formats. D’aquesta col•laboració neix aquest “materialitz’art” i un Scape room, dirigit a un públic adolescent que, amb l’excusa del joc, també acaba aprenent. Marta Ibarz explica que la Fundació continuarà apostant per nous projectes. Diverses maneres creatives d’arribar a un públic el màxim d’heterogeni possible.

El taller es farà diumenge, 5 d’agost, a les 12h del migdia i els menors de 14 anys hi tenen entrada gratuïta amb inscripció prèvia. A més, la Fundació ofereix aquests dies visites guiades a la casa en anglès, francès i castellà, per poder ensenyar la casa als turistes que visiten la ciutat.

Informa: M. Rodríguez