Identificar persones és l’objectiu de l’exposició “Persones i carrer[a]s”

Observar  les fotografies i identificar les persones que hi surten. A partir d’aquest dimecres, Can Palauet ofereix  l’exposició taller anomenada “Persones i carrer[a]s” per reconèixer qui hi ha a les imatges i descobrir espais de la ciutat, dates i altres detalls de les captures. Instantànies que formen part del fons Carreras i que ara s’exposen per demanar la participació ciutadana. Així doncs, les fotografies estan numerades i els visitants poden identificar a través d’unes fitxes per cada fotografia tot tipus d’elements. Les seves descripcions es col·loquen dins d’una urna que rebran els arxivers per ampliar la informació de la imatge dins del catàleg. És una manera de saber, d’entre les desenes de milers de fotografies que la família Carreras va donar a l’Arxiu Municipal, la importància que té aquest fons que està al servei de la ciutat. 

L’exposició es va inaugurar aquest dimecres amb la presència del Cap del Servei de Coordinació General d’Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat, Enric Cobo, l’Alcalde de Mataró, David Bote i el director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano. Desenes de persones també van voler acompanyar a familiars de Carreras. De fet, des de la família celebren que es posi en valor una feina que s’ha fet al llarg de tres generacions.  

La primera mostra de l’exposició s’allargarà fins el 23 de setembre, llavors s’iniciarà la segona part, fins el 7 d’octubre. L’última exposició taller serà del 8 d’octubre fins el 23 del mateix mes.

Informatiu: M.Gómez