Homenatge sentit a l’“Onclu Rafael” en la cinquena Diada de la Rumba

Rumba, glosa i homenatge a l’“Onclu Rafael” han estat els tres eixos conductors de la nova edició de la Diada de la Rumba, la cinquena. Aquesta mostra anual ha omplert de nou la Plaça de l’Ajuntament amb l’objectiu de seguir apostant i difonent aquesta música popular. Un dels moments més emotius de la Diada va ser amb el concert “24 rumbes per diatònic” de la mà de Carles Belda, Rafalito Salazar, Joanet de Mataró i la participació del propi “Onclu Rafael”.

La ciutat de Mataró, considerada el bressol de la rumba catalana, acull des de fa cinc anys aquesta iniciativa. Creuen que encara s’ha de seguir potenciant per recordar també tots els “rumberos” que han nascut i crescut al municipi.

L’“Onclu Rafael”, precisament guardonat per promoure la convivència entre paios i gitanos, també ha volgut participar de la Diada de la Rumba i s’ha mostrat agraït amb la iniciativa i la ciutat.

Aquesta vegada i tenint en compte el vincle de l’Onclu Rafael amb la ciutat de Lleida, en les activitats d’aquesta jornada s’hi ha comptat amb la presència de lleidatanes que han volgut participar de l’homenatge.

Durant la “festa de la rumba” es va dedicar uns minuts a fer l’homenatge més institucional. Així, l’Alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora de Cultura, Núria Moreno, van dirigir unes paraules directament al guardonat.

 

Informa: M.Gómez / J.Masriera