Gomar: "La Diada de Sant Jordi ha marcat l’inici d’una desescalada real"

Des de Cultura asseguren que són conscients que les adaptacions dels actes en modifiquen l'expressió cultural

Gomar: "La Diada de Sant Jordi ha marcat l’inici d’una desescalada real"

La Diada de Sant Jordi ha marcat l’inici d’una desescalada real, que ha de portar a recuperar l’activitat normal al carrer. Així ho ha assegurat el regidor de cultura, Xesco Gomar, que ha afirmat que espera que alguns canvis d’hàbits que ha portat la pandèmia puguin mantenir-se un cop acabada la crisi sanitària. En aquest sentit ha fet referència a entendre certs protocols i esperes o a mantenir la paciència en determinades situacions. Gomar s’ha mostrat molt satisfet perquè assegura que els mataronins han mostrat novament molt respecte i civisme en aquesta diada al carrer. Ho ha explicat aquest matí en una entrevista al programa el Mirador.

Pel que fa a l’adaptació dels actes de Sant Jordi a les restriccions per la pandèmia, el regidor de cultura assegura que el fet d’haver d’adaptar qualsevol acte acaba deixant una expressió cultural diferent. De tota manera afirma que el temps que fa que no es pot gaudir d’activitats culturals, també contribueix a obtenir opinions més positives.

D’altra banda, Gomar ha assenyalat aquesta festivitat com el preludi per la festa major de Les Santes. Des de Cultura ja es treballa en la confecció de la festa major d’aquest 2021. La voluntat és oferir un programa molt consensuat amb la resta de grups del consistori. De tota manera, el regidor de Cultura alerta que la preocupació a hores d’ara és que la festa no permeti que tothom hi pugui ser i assegura que és un gran repte.

Informa: C.Sánchez

Tags: