Francesc Josep Vélez guanya el Premi de Poesia Ventura Ametller

L'obra 'Els instants submergits' s'endú el guardó dotat en 1000 € i es podrà publicar a càrrec de l'editorial 'Edicions de 1984'

La 3a edició del premi de Poesia Ventura Ametller ha premiat l'escriptor barceloní Francesc Josep Vélez per l'obra "Els instants submergits". La resolució del premi s'ha fet pública aquest dissabte coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. Vélez s'ha mostrat molt satisfet pel reconeixement d'aquest premi, diu, de qualitat indiscutible i per l'oportunitat de publicar-lo.

Molt content d'haver estat el guanyador del premi Ventura Ametller, per la qualitat indiscutible del jurat i per la magnífica oportunitat de publicar amb 1984, una editorial que està treballant extraordinàriament bé.

El jurat ha escollit aquesta col•lecció de 40 poemes d'entre els 125 treballs presentats i n'ha destacat l'arquitectura literària i el fil conductor. L'autor ha explicat que "Els instants submergits" fa referència tant a la qüestió temporal (instants) com a l'espaial (submergits) destacant, per una banda, els moments de la creació dels poemes i, per l'altra, les situacions que han suggerit el poema. Vélez assegura que malgrat que hi ha poemes de diferents temàtiques, des de reflexió poètica, malaltia o ordre moral fins a fonts literàries i artístiques l'eix central de la seva orba gira al voltant del temps.

Amb molts poemes relacionats amb ritus de pas amb el temps, amb la infantesa i la mort i els límits de l'atemporalitat, la fi de l'experiència tant col·lectiva com individual i la vulnerabilitat de l'ésser humà.

El jurat s'ha mostrat satisfet amb l'augment, any rere any, de participació en el Premi Ventura Ametller. El premi està dotat en 1.000 € i amb la publicació de l'obra a càrrec de l'editorial Edicions de 1984.

Informa: J.Peñaranda