Fotografies i ferradures: els Tres Tombs simbòlics del 2021 a Mataró

Mataró Audiovisual oferirà una programació centrada en aquesta festivitat

Una de les festes tradicionals que encara es va poder celebrar al 2020 com era habitual, van ser els Tres Tombs. Una vintena de carruatges vinguts d’arreu de Catalunya van desfilar per diversos carrers de la ciutat i davant de l'Ajuntament va tenir lloc la tradicional benedicció dels animals domèstics. 

Aquest 2021 però les regles del joc han canviat. El coronavirus i les restriccions derivades impediran la celebració dels Tres Tombs tal com els coneixíem. Tot i així, des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mataró han apostat per mantenir encesa la flama d’una tradició tant longeva. 

Així doncs, el cap de setmana del 30 i 31 de gener prop d’una vintena de pastisseries de la ciutat oferiran el tortell amb forma de ferradura propi de la festivitat de Sant Antoni. A més, als aparadors lluiran fotografies antigues dels Tres Tombs del Fons Carreras. Unes imatges que es creu que són de la dècada dels anys 40 i 50. 

A banda d’aquesta iniciativa, Mataró Audiovisual oferirà una programació centrada en aquesta festivitat. D’aquesta manera, el 31 de gener a partir de dos quarts d’una s’oferirà la trobada nacional dels Tres Tombs de l’any 2013, any en el qual Mataró va ser la capital catalana de la festa; a dos quarts de tres es retransmetrà la trobada del 2016; i a partir de tres quarts menys cinc de tres es podrà veure una edició especial del Traç de Cultura on es repassarà la part més històrica dels Tres Tombs.

Finalment, tal com ha afirmat el regidor Xesco Gomar, la intenció de l’Ajuntament és reprendre la celebració dels Tres Tombs més endavant, quan la situació sanitària ho permeti, i poder així, gaudir-la tal com s’ha fet sempre. 

Informa: L.Sanmiquel

Tags: