'Follia', de Josep Rodri, triomfa al cicle Fet a Mataró

Èxit de públic a l’estrena de ‘Follia’, el nou espectacle de Josep Rodri. Un muntatge teatral que es va poder veure, en quatre sessions, el passat cap de setmana a Can Gassol i en el marc del cicle Fet a Mataró. ‘Follia’ està format per dos monòlegs protagonitzats per dones que arriben a perdre la raó per les seves respectives relacions amb els homes. A partir dels textos La infanticida de Caterina Albert i El paper de paret groc de Charlotte Perkins Gilman, Rodri mostra el trastorn mental en el que cauen aquestes dones del segle XIX. Dues situacions que, afirma el director teatral són de plena vigència a l’actualitat per les conseqüències d’un masclista existent.

Lídia Rovira i Mercè Bellido es posen a la pell de les dues protagonistes d’aquest espectacle. Dues actrius que més enllà d’interpretar un paper, viuen dalt de l’escenari una gran transformació. Diu Rodri que han encarat un autèntic tour de force per aprendre’s cadascuna un text llarg. A més, les dues han hagut de treballar la transformació dels seus personatges, del punt de partida fins a la bogeria més absoluta.

Josep Rodri és activista cultural i ha dirigit nombrosos espectacles amb els que ha participat en diversos certàmens. Des del Festival Grec de Barcelona a la Feria de Teatro de Ciudad Rodrigo o Fira Tàrrega entre altres.

Informa: C.Salad / J.Masriera

<div id='embed-alacarta-530' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-530' data-src='5c07b1bf968cc71ed4fa45c6'></script>