Flamenc i versos de Machado, la nova proposta solidària de Mataró Camina

L’associació aposta per una obra de teatre musical de Manuel Patricio que s’estrenarà l’1 d’abril al Teatre Monumental. Els beneficis es destinaran a l’escola l’Arboç i al menjador Sant Joaquim

Fa anys que Mataró camina ha consolidat en el calendari mataroní una de les cites solidàries més multitudinàries. La caminada per l’Alzheimer que l’associació impulsa cada mes de setembre ja és un clàssic, però en paral·lel l’entitat busca noves maneres d’ajudar diversos col·lectius de la ciutat. Aquesta vegada ho fa amb una obra de teatre musical que combina el flamenc amb els versos de Machado. L’autor de ‘La emoción de las cosas. O la caña dulce de Antonio Machado’ és Manuel Patricio i el periodista Luis Álvarez s’encarrega de la direcció escènica d’un espectacle que reuneix cantaores i bailaores professionals i vinculats a Mataró. S’estrenarà l’1 d’abril al Teatre Monumental i el benefici de les entrades es destinarà a l’escola d’educació especial l’Arboç i al menjador social Sant Joaquim.

Josep Maria Spà Matas és el president de Mataró Camina: “Som una associació solidària, sense ànim de lucre. Cada any organitzem el Mataró camina per l’Alzheimer, però ens hem tirat a la piscina perquè creiem que podem ajudar a més entitats de la ciutat. Ara a principis d’any podem fer una iniciativa com aquesta per ajudar l’AMPA de l’Arboç, on hi van infants pluridiscapacitats, i el menjador Sant Joaquim. És una obra que té un pressupost alt”

El Casal l’Aliança ha acollit aquest dimecres la presentació de l’obra amb un tastet de la música creada per a l’espectacle i fragments de poemes recitats. Tampoc hi ha faltat Juanjo Cardenal, que interpreta el personatge principal.

Manuel Patricio, autor de l'obra: “És en una obra de teatre musical flamenc. Hi apareix el personatge Juan de Mairena d’Antonio Machado, que és un mestre peculiar, que fa gimnàstica però alhora també retòrica. És irònic, crític, simpàtic. De fet em donava peu a recuperar el que Machado entenia de la seva terra i el flamenc, així que vaig agafar el personatge i el vaig teatralitzar. I els versos de Machado que volia incloure al text es canten en flamenc”

Aquest mes de març estarà ple d’assajos per tal d’enllestir ‘La emoción de las cosas’ abans de l’1 d’abril. De moment ja s’ha venut el 58% de l’aforament. Les entrades es poden adquirir al web culturamataro.cat i també s’hi pot col·laborar a la fila zero.