Figa Flawas i Boom Boom Fighters, també a Les Santes

A l’espera del programa oficial ja es coneixen altres grups musicals i la incorporació d’algun acte nou, com és el cas de la ‘Carretillada’

Les Santes arrencaran amb La Crida el dia 25, però com ja és tradició els actes arrencaran el dimecres 19 de juliol amb l’Estrena on l’Herald i les Trampes proclamaran la Festa Major. El divendres hi haurà l’assaig dels Capgrossos a la plaça de Santa Anna, que acabarà amb concerts. En aquest cas els Figa Flawas posaran música a la nit prèvia a la diada castellera. Una nit que tancarà Dj Lin. L’endemà, dissabte 22 de juliol, serà el dia de la Diada de les Santes on la colla local actuarà a les sis de la tarda a la plaça de Santa Anna al costat dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Un canvi de data provocat per la convocatòria de les eleccions generals. Al mateix moment i aquest any al Parc Central nou, els Jocs d’en Santi i la Flashmob de les Dissantes a dos quarts de nou del vespre, amb la cançó del ‘Jo soc com tu’ feta aquest any per Boom Boom Fighters. Tot seguit serà el torn d’altres concerts que es coneixeran dimarts vinent, 6 de juny. El portal de Les Santes s’acaba el dia 24 amb la Gegantada, el concert de GospelSons al passeig marítim i les havaneres i rom cremat.

L’inici de la festa el donarà el discurs de l’alcalde a les vuit del vespre del 25 de juliol. Un dels dies més esperats de l’any per a moltes persones amb la Nit Boja com a protagonista. Una Nit Boja que enguany presenta novetats, i és que de moment no es podrà fer La Ruixada al Nou Parc Central com a conseqüència a la sequera. Els altres actes com el Desvetllament Bellugós, la Convidada, l’Escapada a Negra Nit i la Pujada Tabalada, segueixen al programa. De cara al 26 es replicarà la Nit Boja pels més petits amb la Tarda Guillada i el seu De Parranda!, la Convidada i el Correguspira, però tampoc hi haurà ruixadeta per no poder utilitzar aigua. La Nit del 26 acabarà amb la Revetlla de Festa Major al Parc Central i la Ballada de Sardanes a la Plaça de Santa Anna.

El dijous 27 de juliol ens despertarem al so de les gralles i els trons de les Matinades per anar a ofici des de l’Ajuntament a partir de dos quarts de deu del matí. El dia de les Santes patrones té elements singulars com la Missa de les Santes, que enguany arriba al 175è aniversari o La Passada a la tarda. I a la nit, els Focs, que es tornaran a disparar des de tres punts diferents de la ciutat. Tot seguit concerts, amb els mataronins The Tyets com a caps de cartell.

Si continuem el calendari el 28 de juliol és moment de fer esport amb la Cursa Popular, d’anar a la residència de Sant Josep a l’hora del vermut i de la Postal de Gegants a la de berenar.  Al vespre torna el ball de dracs amb els Dracs de Valls com a convidats i els Requisits de Festa Major amb La Principal de la Bisbal. Una altra nit esperada és la del 28 al 29 on el No n’hi ha prou ja forma part d’una de les cites ineludible.

Les Santes es tanquen amb l’Enfigura’t on tothom qui vol pot ser portador d’una de les figures institucionals per un moment i la cercavila de comiat des de davant l’Ajuntament i fins a Can Marfà. En paral·lel, un acte nou. S’anomena ‘La carretillada’ i tot i que encara no se sap on es farà, el Ball de Diables de Mataró hi prendrà un paper destacat.  La Festa Major posarà el punt final amb la tronada de fi de festa, l’Espetec final i l’Albada amb ‘Los Labradores’.

Tags: