Exposició retrospectiva de Manuel Cusachs

Manuel Cusachs

L’exposició “Manuel Cusachs. El pas del temps (1947-2017)”, compta amb prop de 140 obres entre dibuixos, pintures i escultures d’aquest reconegut creador mataroní.
La mostra, a cura de Maria Cusachs, recull obres realitzades al llarg de 70 anys de creació artística. La mostra s’engloba per àmbits, per espais i continguts que sintetitzen el caràcter i la concepció que té Manuel Cusachs de la plàstica: les emotivitats, la cultura, la família, el país i l’espai. A banda, també s’hi presenten una selecció de retrats pintats, dibuixats o esculpits que més han influït en la seva persona. 

L’organització d’aquesta exposició s’engloba dins del reconeixement que l’Associació Amics de Ca l’Arenas, amb la col•laboració de la Direcció de Cultura, realitzen cada any a un personatge destacat mataroní i que enguany coincideix amb el seu desè aniversari. 

L’exposició “Manuel Cusachs. El pas del temps (1947-2017)”, es pot visitar a la planta baixa de l’Ateneu de la Fundació Iluro fins el proper 25 de febrer.

Activitats complementàries

A més a més, també s’han previst algunes activitats complementàries com una visita guiada a l’exposició, tots els dimarts a les 19h a càrrec de Maria Cusachs o Pere Pascual “PIC” i una conferència-diàleg titulada “Manuel Cusachs: La Memòria del Gest”,el dijous 8 de febrer, a càrrec del propi artista, Manuel Cusachs, i Carles Duarte, poeta i president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), presentada pel President de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Joan Antoni Solans.

Informa: O.Debat/ J.Masriera